Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 11, 2018

Jesper Ryberg og Michael Kvium

Hvorfor straffer vi -og hvordan? Og hvilken betydning har den nyeste forskning indenfor neurovidenskab for, hvordan vi straffer forbrydere?

 

Hvad sker der, når en kunstner og en videnskabsmand sættes overfor hinanden og skal diskutere et emne ud fra deres respektive faglighed? Kan...


Nov 23, 2018

Hvis vi vil sejre over kræften, skal vi ifølge forsker Peter Campbell erkende to ting: 1. At man skal give alle kræftpatienter en skræddersyet behandling, der tager hensyn til kræftknudens genetiske natur hos den enkelte. Et kæmpe detektivarbejde. 2. Risikoen for at udvikle bestemte kræftformer afhænger til en...


Oct 22, 2018

Brexit. Trump. Le Pen. Højrepopulister og nationalister stormer frem i den vestlige verden. Den verdensberømte britiske historiker Timothy Garton Ash diskuterer her, om det europæiske projekt er på vej mod nedsmeltning. Og hvordan ytringsfriheden er nødvendig for demokratiet i dag.

Foredraget fra 21. februar 2017...


Oct 10, 2018

Den berømte evolutionsbiolog Eske Willerslev er verdensførende i at kigge på DNA i alt fra ældgamle knogler til iskerner. Hans forskning har omskrevet menneskets forhistorie i både Australien, USA og Grønland. Hvorfor uddøde mammutterne? Hvem var de første folk i Amerika? Hvor stammer vi fra?

Foredraget fra 25....


Sep 30, 2018

Hvad er det i vores hjerne, der får os til at nyde musik, sex, mad og kunst? Hjerneforsker ved Oxford University Morten Kringelbach, har i flere år forsket i nydelse. Hvad foregår der i vores hjerne, når vi føler nydelse, og hvordan har det bidraget til vores overlevelse?

Foredraget fra 16. maj 2017 er en del af...