Preview Mode Links will not work in preview mode

Sep 30, 2018

Hvad er det i vores hjerne, der får os til at nyde musik, sex, mad og kunst? Hjerneforsker ved Oxford University Morten Kringelbach, har i flere år forsket i nydelse. Hvad foregår der i vores hjerne, når vi føler nydelse, og hvordan har det bidraget til vores overlevelse?

Foredraget fra 16. maj 2017 er en del af...


Sep 26, 2018

En voksende gruppe mennesker lever under usikre vilkår med korte ansættelser og uden stabil indkomst eller social beskyttelse. Guy Standing fra University of London kalder gruppen ’prekariatet’, og den vil inden længe gøre oprør. Men måske er borgerløn vejen frem?

Foredraget fra 3. oktober 2017 er en del af...


Sep 17, 2018

USA og Kina kan blive kastet ud i en voldsdom sikkerhedskamp, som kan udvikle sig til en egentlig militær konflikt, mener professor John Mearsheimer. Han forudser, at et stadigt rigere Kina vil bruge markant flere penge på militæret i de kommende år for at dominere i Asien. Den udvikling kan USA ikke sidde...


Sep 16, 2018

Verdens samlede bybefolkning vokser med 1,3 millioner mennesker hver eneste uge året rundt. Hvilke konsekvenser vil det få for klimaet, fødevaresystemerne og vores muligheder for at skabe bæredygtighed? Og hvordan håndterer vi bedst udviklingen? Hør en af verdens største urbaniseringseksperter, professor Karen...


Sep 14, 2018

Lyt til en samtale mellem videnskabsjournalist, Lone Frank og filosof ved Københavns Universitet, Klemens Kappel. Bygger vi vores holdninger på klare fakta, eller finder  og udvælger vi udsagn og teorier, som underbygger vores egne holdninger? Samtalen er fra dette års Folkemøde på Bornholm.